Universitat Autònoma de Barcelona

Noticias

| Compartir |

Preferentes y subordinadas. Una tragedia española

Al desembre es presentarà al Col·legi d’Economistes de Catalunya (seu de Barcelona)

01/12/2016

Portada Preferentes y SubordinadasPreferentes y subordinadas. Una tragedia española, d’Antoni Serra Ramoneda, ha estat editat pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el catorzè títol de la col·lecció «El espejo y la lámpara», iniciada el 2011. El títol relata en primícia els imports i les condicions dels crèdits emesos per cada entitat financera.

Actualment sabem que la causa de la mala premsa que tenen les preferents i les subordinades és el mal ús que en van fer moltes entitats financeres entre els anys 1999 i 2009. El daltabaix sofert per milers d’estalviadors va ser considerable i aquest problema encara continua aixecant una gran controvèrsia perquè és molt lluny d’haver quedat ben resolt.

Fins ara no es disposava d’una relació completa dels imports emesos per cadascuna de les entitats i de les seves principals condicions que facilités la comprensió d’aquests malaurats esdeveniments. L’essència d’aquesta obra és precisament satisfer aquest buit fent servir un llenguatge rigorós però assequible per als lectors sense grans coneixements tècnics. 

Amb motiu de la publicació del llibre, se’n farà una presentació el dimarts, dia 20 de desembre, a les 19 h, al teatre auditori de la seu de Barcelona del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC), on intervindran Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya; Carles Gispert Pellicer, vicerector d’Economia i de Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona; Josep-Maria Ureta, periodista d’Economia d’El Periódico de Catalunya; i Antoni Serra Ramoneda, catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, expresident de Caixa Catalunya i autor del llibre.

Presentació

Col·legi d’Economistes de Catalunya (seu de Barcelona)

Pl. de Gal·la Placídia, 32

20/12/16

19 h