Publicacions i Edicions Universitat de Barcelona

Noticias

Futurismo, un arte para los tiempos convulsos de hace cien años

Novedad editorial de Publicacions i Edicions Universitat de Barcelona
23/07/2014

Las ciudades del futurismo italianoEl arquitecto y profesor de la UPC Antonio Pizza publica Las ciudades del futurismo italiano. Vida y arte moderno (1909-1915), un recorrido panorámico por la trayectoria vital de los protagonistas de este movimiento artístico, a caballo entre la anécdota biográfica, la crónica intelectual y la erudición amable, que transporta eficazmente al lector al momento histórico de la eclosión apasionada de las vanguardias artísticas de la Europa de principios del siglo XX.


Color, forma y composición en el proceso creativo

04/12/2013
El presente libro estudia los factores que influyen de manera directa en la creación de una obra pictórica centrándose en el análisis del color, la generación de formas y el tratamiento del espacio. En él se hace especial hincapié en la percepción del entorno, uno de los valores más determinantes tanto en la concepción de la obra como en su ejecución. Como botón de muestra, este estudio se enriquece con el testimonio de algunos de los artistas contemporáneos más reconocidos a nivel internacional.

Dama de Bizanci, La. Un enigma en la nissaga de Jaume I

02/12/2013
En els primers capítols del Llibre dels fets, Jaume I explica, amb entusiasme i una certa dosi de manipulació, la història de la seva àvia, Eudòcia Comnena, una princesa bizantina amb un destí infortunat. Nascuda a Constantinoble en la cort més opulenta de l’edat mitjana, a Eudòcia la van comprometre amb un príncep català, Ramon Berenguer IV de Provença, però a la fi es va casar amb un home de rang inferior, Guillem VIII de Montpeller. Repudiada posteriorment pel seu espòs, l’«emperadriu», com l’anomenaven els trobadors devots, acabà els seus dies en el recer d’una abadia. Va ser, a primera vista, un humil peó en el vast i complex tauler diplomàtic en què els principals actors polítics de l’època lluitaven aferrissadament per l’hegemonia a Occitània i l’imperi universal. Però, a desgrat de la seva feblesa i del seu aïllament, la bizantina va perseverar en la defensa dels drets que tenia com a cònjuge i senyora. La seva mig oblidada desventura ens obre els ulls a un món que, com el nostre, estava regit per una xarxa intricada d’interessos contraposats i poblat per figures tràgiques, una mica grotesques, i alhora commovedores.

Mètode de llatí

06/11/2013
El Mètode de llatí de Santiago Segura Munguía constitueix el complement idoni per a l’aplicació pràctica dels continguts exposats a la Gramàtica llatina, obra del mateix autor publicada també en aquesta col·lecció.
Ambdós textos junts permeten que els nostres estudiants i qualsevol persona interessada en la llengua llatina tinguin a l’abast un mitjà d’aprenentatge del llatí entenedor, complet i de provada eficàcia.

<< Primera < Anterior Pg de 64 (320 reg.) Siguiente > Ultima >>