La col·lecció «Sapientia» de manuals en obert de la Universitat Jaume I arriba al centenar de títols

Octubre, 20, 2015

La col·lecció «Sapientia» de manuals en obert de la Universitat Jaume I arriba al centenar de títols

La col·lecció «Sapientia»

 
Publicacions de la Universitat Jaume I contribueix a la celebració de la Setmana de l"Accés Obert (Open Access Week) que se celebra del 19 al 25 d"octubre de 2015, amb la difusió de la col·lecció «Sapientia», de manuals en obert, de la qual compta amb el centenar de títols publicats, i una desena més en producció. L"objecte de la col·lecció en accés obert és la difusió de materials docents de manera oberta i gratuïta per Internet, amb les llicències Creative Commons.

 

Mitjançant una convocatòria anual, que es publica el primer quadrimestre, d"ajudes al professorat es pretén incentivar l"elaboració i publicació en línia de materials docents amb tots els requeriments i est ndards de qualitat de l"edició tradicional (avaluació externa, maquetació, revisió i correcció, assignació d"un ISBN i DOI...) de manera que estiga garantida  tant la qualitat dels continguts acadèmics com la publicació formal. Aquest aspecte és molt rellevant, atès que sovint l"edició digital, en obert, no acostuma a ser tan acurada en la seua presentació.

La col·lecció «Sapientia», disponible en la seua totalitat des del repositori institucional de l"UJI, va obtenir una menció especial del jurat al XV Premis Nacionals d"Edició Universit ria, convocats per la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE), en la categoria «Divulgació científica» per l"esforç i difusió en obert dels continguts de la col·lecció.