La Universitat Autònoma de Barcelona i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès lliuren uns Premis Literaris consolidats

Mayo, 02, 2019

Els guardons de narrativa breu, poesia i novel·la es donaran a conèixer el 9 de maig a la UAB. L'edició del 2019 gairebé dobla la participació del 2017. L'acte s'inscriu en el marc de l'Any Joan Brossa i l'Any Teresa Pàmies

La UAB i el consistori de Cerdanyola del Vallès proclamaran, el dijous 9 de maig, les obres guanyadores del X Premi de Narrativa Breu per a joves «Caterina Albert», el XXIV Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» i el XXV Premi de Novel·la «Valldaura – Memorial Pere Calders». Com és habitual, l’acte tindrà lloc a les 18 h, a la Sala Teatre de la Universitat.

El termini d’inscripcions de la convocatòria actual va finalitzar al febrer. S’han rebut 168 originals el 2019, davant els 162 del 2018 i els 93 del 2017. La participació ha augmentat per segon any i gairebé dobla la de fa dos. Les obres presentades posen en relleu la força del certamen.

L’acte de lliurament de premis acostuma a reconèixer alguna efemèride literària d’actualitat. Enguany, retrà homenatge a Joan Brossa (1919-1998) i a Teresa Pàmies (1919-2012) en commemoració del centenari del seu naixement.

En l’esdeveniment intervindran Carles Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona; Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola del Vallès; i Elvi Vila, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. La presentació de l’acte i l’actuació seran a càrrec d’alumnes de la UAB.